Menu

Det er kun én ting som avgjør om salgstrening blir en suksess

Forskjellige bedrifter lykkes i varierende grad med å skape resultater gjennom trening. Men hva er det egentlig som avgjør hvorvidt deres program for salgstrening eller ledertrening er en suksess eller ikke?

 

 La oss begynne i andre enden:

 

Det avgjøres ikke av hvorvidt programmet inneholder de beste salgstriksene eller de nyeste modellene for lederskap og coaching. Det avgjøres heller ikke av om man har de mest energiske og morsomme kurslederne. 

 

Selv om disse tingene kan være positive, så er de ikke avgjørende.

 

Den avgjørende faktoren er hvorvidt programmet faktisk fører til at selgerne eller lederne faktisk utvikler bedre og mer effektive vaner og rutiner i sin hverdag. Dersom programmet gjør det er det en suksess. Dersom den ikke gjør det er det ikke en suksess. Enkelt og greit.

 

Vaner og rutiner oppstår ikke av tilfeldigheter. Det er visse faktorer og forutsetninger som må være på plass for at dette skal skje.

 

Så da blir spørsmålet: I hvilken grad er deres treningsprogram er utviklet og designet med tanke på at det skal føre til nye vaner? Og hvis det ikke er designet med hensyn til dette, må man også akseptere at effekten i stor grad vil preges av tilfeldigheter...

 

 

back to top